Krvavé právo





Název: Krvavé právo/Violent Crimes

Autor: Phillip Margolin

Nakladatelství: Cosmopolis 

Počet stran: 288

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Advokát Dale Masterson je bohatým a úspěšným zástupcem ropných a uhelných společností. Když je jeho podřízená, Christine Larsonová, nalezena mrtvá, dostává se on i jeho firma pod drobnohled. Celý na první pohled jasný případ se však zamotá, když je Masterson ve svém sídle ubit k smrti a svědek vidí z místa prchat jeho syna. Brandon, posedlý záchranou planety, se k vraždě svého otce přizná – byla to pomsta za všechny jeho kontroverzní klienty, kteří ničí životní prostředí i životy obyčejných lidí. Právnička Amanda Jaffeová má obhajovat Brandona, ale případ se začíná komplikovat – pokud je Brandon nevinný a bere na sebe roli mučedníka, kdo tedy Mastersona zavraždil? A jaká je spojitost mezi vraždou Mastersona a Larsonové?

Recenze: Právnička Amanda Jaffeová má svoji advokátní kancelář a vede tým lidí, kteří ji pomáhají při vyšetřování jejích případů. 
Amandu požádá její kamarádka ze studií Christine Larsonová, aby obhajovala jejího kolegu (bývalého vojáka) Toma Beattyho, který je zapleten do hospodské rvačky. Případ jednoznačně vyplývá ve prospěch
Toma (jednal pouze v sebeobraně), tím je vše uzavřeno.

Christine Larsonová pracuje společnost, která zastupuje ropné magnáty. Jednoho dne je Christine nalezena mrtvá. Kdo ji mohl zabít? Její tělo našli v domě Toma Beattyho, ale proč by něco takového dělal, když mu Christine pomáhala.

„Amanda prošla opevněnou lobby Střediska pro spravedlnost, aniž se rozhlížela kolem sebe. Strčila do skleněných dveří recepce věznice. To, že zazvonil telefon a narušil její večer s Mikem, Amandu naštvalo, ale o sex ztratila veškerý zájem ve chvíli, kdy se dozvěděla, že Christine Larsonová byla zavražděna.“

Amanda se ujímá případu a obhajoby Toma Beattyho. Se svým týmem vyšetřovatelů skládá všechny důkazy, které by pomohly Tomovi a zároveň vyřešily vraždu Christine. Vše se ještě více zamotá, když Tom zmizí beze stopy a zároveň je nalezena další oběť a tou je šéf Christine advokát Dale Masterson.
 
Odstranil Christine a Mastersona ten samý člověk?

Pro Amandu se zdá případ zprvu jasný, ale postupem času nachází svědky a další důkazy a tím se případ komplikuje. Policisté, kteří případ vyšetřují jsou jednoznačně přesvědčení o Beattyho vině ve vraždě Christine Larsonové, ale Amanda ví, že Tom by nebyl ničeho takového schopen nebo snad ano?

Krvavé právo je první knihou o právničce Amandě Jaffeové, kterou jsem četla. U nás vyšlo již několik dílů případů s touto právničkou. V knize je spoustu právnických výrazů a názvů firem a jmen, ve kterých jsem se zpočátku ztrácela, ale postupně jsem se do knihy začetla a vše dávalo smysl. Amanda je velmi cílevědomá a ví, že se moc nestává, že by případ nevyhrála. Tento případ, zdá se bude složitější, než předpokládala. Veškeré důkazy ukazují na jejího

klienta, ale pořád jí tady něco nehraje. Kdo tak chladnokrevně zavraždil Christine?

 

Phillip Margolin vystudoval práva a velmi dlouho se živil jako advokát. Napsal již více jak 19 knih, ve kterých vychází, ze zkušeností, které získal během své advokátní praxe.

Krvavé právo je skvělý thriller, který vás udržuje v napětí a má překvapivý konec.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:


https://www.grada.cz/cosmopolis-kkc/cosmopolis/



https://www.grada.cz/



Knihu si můžete zakoupit zde

Hodnocení:
78%  
Share:

0 komentářů:

Okomentovat