Po tvém boku


Název: Po tvém boku/By your side

Autor: Kasie West

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 312

Rok vydání: 2017


Anotace: Když Autumn zjistí, že zůstala zamčená v knihovně, myslí si, že už to nemůže být horší. Až do té chvíle, než přijde na to, že Dax tam skončil s ní. Autumn toho o Daxovi moc neví – prý je to samotář, a jednou se dokonce zapletl do nějaké bitky a skončil v polepšovně. Ale je si naopak jistá tím, že je asi tou poslední osobou, se kterou by chtěla někde zůstat celý víkend zavřená. A tak si prostě jen dokola připomíná, že je jen otázkou času, než si její přítel Jeff všimne, že ji nechal v knihovně, a vrátí se pro ni. Jenže Jeff se nevrátí. A tak musí Autumn jíst pár dní jen jídlo z automatu a bavit se s divným klukem. Naštěstí ale zjistí, že Dax není zas tak zvláští a že si dobře rozumí. Dokonce víc, než si kdy Autumn s jakýmkoli jiným klukem rozuměla. Můžou ale jejich pocity přežít konec víkendu a návrat do jejich původních životů?

Recenze: Autumn je 17.let a právě zůstala trčet v knihovně, zatímco její kamarádi odjeli na prodloužený víkend na hory (bez ní). Nikdo si nevšiml, že si šla odskočit a mezitím knihovnu zamkli. Autumn začne řvát a bouchat do dveří, vše je však marné. Nikdo ji neslyší. Nebo někdo snad přece? Dax Miller má svých problémů dost a rozhodl se, že v knihovně přenocuje. S čím ovšem nepočítal, že tam s ním bude ještě někdo další.

Dax se s Autumn nechce vůbec bavit. Podle jeho názoru je to princezna, která má všechno na co si ukáže. Autumn zase vidí Daxe jako potížistu a kluka, který má problémy nejen ve škole, ale i se zákonem.


Musí přežít do té doby než si její kamarádi a kluk, který se jí líbí Jeff nevšimnou, že s nimi není. Ujišťuje se, že to nemůže trvat zase tak dlouho.


Opak je pravdou a nikdo je z knihovny nepřišel vysvobodit. Autumn se snaží s Daxem komunikovat. Ten jí zpočátku ignoruje, ale později už ji nemůže přehlížet, protože se Autumn nudí, a tak Daxe zatáhne do různých her, aby nezešílela.


"S Daxem jsem byla v pohodě. Stal se pro mě kamarádem. Jakkoli žádné přátele nechtěl, ve mně teď jednoho získal. Jeho drsňácká maska už na mě nebude platit."
Celý tenhle víkend vyvrcholí tím, že se oba dostanou ven, ale z jakého důvodu (kdo je zachrání)? Má jejich počínající přátelství šanci na přežití tam „venku“?

Autumn si bude muset ujasnit své priority a také to, jestli má cenu skrývat tajemství, před svými nejlepšími kamarády.

Dax si zase bude muset ujasnit čeho chce v životě dosáhnout a také jak se sám vyrovná s minulostí.


Kniha se četla velmi lehce. Měla jsem ji přečtenou za den. Je to moje první kniha od této autorky a přiznám se, že mě docela mile překvapila, i když už dávno nejsem věková kategorie, pro kterou je kniha převážně určená. Líbilo se mi na ní, že to není klasická romance, ale hlavní hrdinové se musí vyrovnávat s nepřízní osudu ať už z minulosti (Dax) nebo se zdravotními problémy (Autumn).

Knihu doporučuji jako oddechové čtení 😊.
Hodnocení:
72%
Share:

0 komentářů:

Okomentovat