Birthday Girl



Název: Birthday Girl

Autor: Penelope Douglas

Nakladatelství: Penelope Douglas LLC

Počet stran: 349

Rok vydání: 2018

 


Annotation:
JORDAN
He took me in when I had nowhere else to go.

He doesn't use me, hurt me, or forget about me. He doesn't treat me like I'm nothing, take me for granted, or make me feel unsafe.
He remembers me, laughs with me, and looks at me. He listens to me, protects me, and sees me. I can feel his eyes on me over the breakfast table, and my heart pumps so hard when I hear him pull in the driveway after work.
I have to stop this. It can't happen.
My sister once told me there are no good men, and if you find one, he's probably unavailable.
Only Pike Lawson isn't the unavailable one.
I am.

PIKE
I took her in, because I thought I was helping.
She'd cook a few meals and clean up a little. It was an easy arrangement.
As the days go by, though, it's becoming anything but easy. I have to stop my mind from drifting to her and stop holding my breath every time I bump into her in the house. I can't touch her, and I shouldn't want to.
The more I find my path crossing hers, though, the more she's becoming a part of me.
But we're not free to give into this. She's nineteen, and I'm thirty-eight.
And her boyfriend's father.
Unfortunately, they both just moved into my house.

Recenze: Jordan je mladá, krásná 19- ti letá vysokoškolačka. Přivydělává si jako barmanka v jednom klubu. Večer po práci se vydává do nedalekého kina, kde hrají staré klasiky. Navíc má narozeniny, které chce později oslavit se svým přítelem Colem. V kině náhodně narazí na velmi sympatického muže, se kterým si začne povídat. Na první pohled vypadá, že je o něco starší asi třicátník. Po filmu se rozcházejí a když ten muž uslyší, že Jordan mluví se svým přítelem Colem, tak zůstane jako přimrazený, protože Cole Lawson je jeho syn a on je Pike Lawson majitel stavební firmy.

Vše se komplikuje, protože Cole pozval pár přátel do bytu, kde bydlí s Jordan a v bytě se to zvrhne a pár lidí se popere. Cole a Jordan se ocitají v situaci, kdy musí hledat nové bydlení, a tak se Cole rozhodne, že budou chvíli bydlet s jeho otcem, než si našetří nějaké peníze a budou si moct dovolit nějaký podnájem.

Pike je rád, že má syna doma a myslí si, že si tak budou blíž. Pike se stal otcem velmi brzy a teď když mu je 38 let si myslí, že má vše dobré za sebou, ale to by nesměla být v jeho domě Jordan.



"She definitely has a body I don´t remember nineteen year olds having when I was that age, but she is still only nineteen.
And she´s Cole´s. Not mine. Don´t check her out again."

Jordan vaří, uklízí a pomáhá se vším, co je potřeba, aby se necítila, že je někomu něco dlužná. Vždy když se ocitne v blízkosti Pika, tak jí začne bušit srdce a žaludek, dělá přemety. Je to otec jejího přítele a ona by ho nikdy nezradila. Cole však s Jordan netráví moc času. Přednost dává párty a přátelům.

Pike obětoval život svému synovi. Vše, co dělal, dělal pro něj. I když se ho snažila jeho bývalá partnerka proti němu poštvat. To, že je Jordan u něj v domě je něco nového, co ještě nezažil. Líbí se mu její nadšení do života a to, že je tvrdohlavá a neposlouchá co jí říká. Nechápe však, proč je s jeho synem. Je tak jiná a začíná si uvědomovat, že na ní myslí, čím dál tím více a že se těší z práce domů, protože ví, že ji tam uvidí. Ví, ale že by nikdy neublížil svému synovi.
 

Má tohle jiskření vůbec nějakou šanci? 



Tahle knížka byla něco 😊 Všichni v současné době mluví o knize Nádech od Penelope Douglas, která u nás letos vyšla. Četla jsem ji a musím říct, že Birthday Girl je o pár levelů výš. Téma mladá dívka vs starší muž. Kniha je psaná z pohledu obou hlavních hrdinů tedy z pohledu Jordan i z pohledu Pika. Líbilo se mi, že to jiskření tady funguje na 100%. Pro Pika je Jordan zakázané ovoce. Oba dva se od začátku přitahují. On se snaží držet dál. Jí se pokaždé zrychlí tep, když je s ním o samotě. On ji zpočátku bere jako dítě a to jí taky začne předhazovat. Ona mu však ne jednou dokáže, že není dítětem, ale dospělou ženou.


Kniha má spád a velmi dobře se čte. Sexuální scény v knize nejsou vulgární a autorka nám předkládá trochu jiný romantický příběh, než na jaký jsme zvyklí.

Rozhodně to nebyla poslední kniha, kterou jsem od autorky četla a už se těším na její další knihy.



Hodnocení:
94%

Share:

2 komentáře:

  1. Skvělá recenze, knihu znám jen z doslechu, ale myslím že se po ní už konečně podívám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Autorka je skvělá a tuto knihu určitě doporučuji :-)

      Vymazat