Disgrace

Název: Disgrace

Autor: Brittainy C. Cherry

Nakladatelství: Amazon Digital Services LLC

Počet stran: 402

Rok vydání: 2018

 

Anottation: Each day I prayed for my husband to love me again.
After fifteen years together, he walked away from me, and into the arms of another.
I didn’t know how to cope. I didn’t know my worth. I didn’t know how to exist without him by my side.
All I wanted was for him to come back to me.
Then, Jackson Emery appeared.
He was supposed to be a distraction for my mind. A summer fling. A confidence boost to my bruised heart.
We were perfect for one another, because we both knew we wouldn’t last. Jackson didn’t believe in commitment, and I no longer believed in love. He was too closed-off for me, and I was too damaged for him.
Everything was fine, until one night my heart skipped a beat.
I didn’t expect him to make me laugh. To make me think. To make my sadness somewhat disappear.

When our time was up, my heart didn’t know how to walk away. 



Recenze: Příběh začíná, když se Grace loučí se svým manželem Finnem, se kterým se rozvádí. Nedokáže mu odpustit, že ji po 15-ti letech manželství podvedl, ale zároveň ho stále miluje. Odjíždí do svého rodného města ve státě Georgia do Chesteru odkud shodou okolností pochází i Flinn.


Graceina rodina je věřící – její otec Samuel je pastor. Když se po dlouhé době objeví Grace v Chesteru, tak si lidé ihned začnou šeptat drby (slyšela jsem, že má milenku nebo to nebyla schopná si udržet manžela?). Grace je na pokraji svých sil. Ihned po svém příjezdu narazila na Jacksona Emeryho. Místního floutka a jak ho přezdívají někteří místní „ďáblovo sémě“. Jackson pracuje u svého otce, který „vede“ autodílnu. Grace se pokazilo její staré auto a jediná opravna je právě u Jacksonova otce Mika.

Mike a Jackson si v životě prošli velmi těžkým obdobím, které vlastně trvá až doteď.

Grace o něm ví všechno, co si povídají místní (tedy nic dobrého), ale jak je to doopravdy? Jackson zase ví, že se musí od pastorovy dcery držet co nejdál.

Grace je zlomená. Dává si částečně za vinu to, že ji manžel opustil, protože mu nedokázala dát dítě po 7 potratech. Stále ho miluje, ale ví, že kdyby se k sobě vrátili, tak už by nic nebylo jako dřív a ona mu nedokáže odpustit zradu.

Postupně naráží na Jacksona ve městě, v knihkupectví, v obchodě. Ví, že by se mu měla vyhýbat, ale něco ji na něm poutá. Možná jsou to ty jeho oči, oči, které jsou plné smutku, stejně jako ty její.
Jednoho dne se Grace rozhodne, že už nechce být ta hodná holčička. Nechce dělat to, co se od ní očekává. Chce být konečně sama sebou a chce se rozhodovat sama za sebe, a proto zajde za Jacksonem s návrhem nezávazného sexu. Ten to nejprve odmítá, ale pak po stanovení několika pravidel – mezi nimi i bod o tom, že se do sebe
nezamilují - přikývne.

„He wasn´t mine, and I wasn´t his, but that night, we were something. There wasn´t a name for it, only feelings.“

Čím více se scházejí, tím více se o sobě dozvídají. Finn se začne o svou ženu více zajímat, protože se schází s jiným mužem. Chce ji zpátky. Jak to má Grace se svými city? Koho vlastně vůbec chce?

O autorce Brittainy C. Cherry jsem už párkrát četla na goodreads, ale žádnou knihu jsem si od ní nekoupila, až mě zlákala velmi hezká obálka a anotace knihy Disgrace.


Kniha je napsaná velmi čtivě a nenávist dvou hlavních hrdinů, která se proměňuje v pochopení je velmi uvěřitelná. Věkový rozdíl mezi Grace a Jacksonem (5 let) také nepocítíte. Autorka se dotýká citlivého tématu potratu a jak těžké je se s tím smířit. Také je zde vidět, jak lidé odsuzují někoho, koho ani pořádně neznají. Kniha je příběhem dvou zlomených lidí, kteří ač si to nechtějí ani jeden přiznat začínají něco cítit.





Skvělá kniha, u které jsem uronila nejednu slzu. Doufám, že jsem Vás, kteří čtete v angličtině trošku nalákala 😊.



Hodnocení:
92%

Share:

0 komentářů:

Okomentovat