Má ji rád, nemá ji rád

 

Název: Má ji rád, nemá ji rád/Daisy in chains

Autor: Sharon J. Bolton

Nakladatelství: Domino

Počet stran: 560

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Doktor Hamish Wolfe je sériový vrah, odsouzený na doživotí za únos a vraždu tří dívek. Zároveň je však velmi pohledný, charismatický a nesmírně přesvědčivý. Dostatečně přesvědčivý na to, aby jeho obdivovatelky uvěřily jeho tvrzení o nevině. A dostatečně pohledný a charismatický na to, aby v něm pisatelky dopisů viděly muže svých snů.
Maggie Roseová je jiná: tvrdá, extravagantní a nesmírně úspěšná advokátka. Ujímá se pouze takových případů, které může vyhrát. Nikdo neví, podle jakého klíče si vybírá, snad se řídí neomylným instinktem.
A právě o její pomoc Hamish nyní usiluje. Chce, aby změnila jeho osud. Maggie váhá, ale pak se rozhodne případ převzít. Je přesvědčená, že šarmu svého nového klienta dokáže odolat. Anebo se poprvé ve své kariéře fatálně mýlí?



Recenze: Doktor Hamish Wolf je vrah odsouzený na doživotí za vraždu tří mladých dívek. Jeho případ je vlastně uzavřený, ale Hamish se chce proti rozsudku odvolat a zahájit tak nové líčení. Na takto na první pohled naprosto jasný případ sériového vraha nechce přistoupit nikdo. Hamish si vybere Maggie Rosseovou. Ta je autorkou kriminálních bestsellerů a zároveň je také velmi schopná právnička, která už „vysekala“ z téměř jasného případu vražd nejednoho klienta, díky tomu, že zpochybnila důkazy, které předložil žalobce.

K Maggie se dostane i detektiv seržant Peter Weston, který Wolfa chytl. Ten je přesvědčený o jeho absolutní vině a pochybení ze strany policie si nepřipouští. Nabádá Maggie, aby se držela od Wolfa dál. Za Wolfa bojuje i skupinka místních lidí v čele s jeho matkou, kteří věří, že je nevinný a přesvědčují Maggie, aby ho obhajovala.

Na to, že je Maggie velmi známá skrze své knihy a právní praxi, tak toho o ní nikdo příliš neví. Je drobná, má modré vlasy a žije sama ve velkém domě. Hamish Wolf je čtyřicátník, který je až příliš okouzlující a jeho kouzlu podlehla nejedna žena a vlastně je tak trošku celebritou mezi vězni, protože mu píší fanynky z celé Anglie, které svým vzhledem očaroval.

Maggie se dlouho rozhoduje, není zvyklá vzít případ, který by nemohla vyhrát, a ještě si jí nestalo, že by prohrála. Jsou skutečně důkazy proti Wolfovi, tak jednoznačné? Nezmění na tom ani fakt, že se Wolf nikdy k vraždám nepřiznal? Zapůsobí Wolfovo osobní kouzlo i

na Maggie?
"Maggie Roseová sice věděla, že je Hamish Wolfe hodně vyskoý, ale to, jak vzpřímeně a rovně sedí na židli, okamžitě vytváří dojem ještě vyššího člověka. Věděla, že je hezký, ale netušila, jakou reakci v ní vyvolá a spustí pouhý pohled na něj."
Knihu Má ji rád, nemá ji rád v originále Daisy in chains. Zpočátku mi trvalo se do knihy začíst, ale to si myslím byla pouze moje 
chyba.

Mladý pohledný doktor je odsouzen za vraždy (mladých a obézních dívek) a mladá pohledná právnička se nakonec ujme jeho případu. Na
povrch vyplavou další důkazy a pro Maggie je velmi těžké najít svědky událostí, protože se vše stalo před 2 lety. Wolf však trvá na své nevinně a vše nechává na Maggie. S tou spolupracuje i dektektiv  seržant Weston, který se do Maggie, tak trošku zakouká a z celého případu ji zrazuje.

Konec knihy je opravdu nečekaný a když myslím opravdu, tak bych se vsadila, že nikdo z vás, co jste knihu četli, byste neřekli, jak to vše dopadne.

Moje první kniha od S.J. Bolton a bavila mě – i když první polovina byla slabší. Od této autorky u nás vyšly ještě další knihy, které jsou prý lepší, než je právě tato, a tak přemýšlím, že si v budoucnu nějakou další určitě přečtu.
Hodnocení:
78%
Share:

0 komentářů:

Okomentovat