Waterfall Effect



Název: Waterfall Effect

Autor: K.K. Allen

Nakladatelství: Amazon Digital Services LLC

Počet stran: 489

Rok vydání: 2018

 

Anottation: Lost in the shadows of a tragedy that stripped Aurora June of everything she once loved, she’s back in the small town of Balsam Grove, North Carolina, ready to face all she’s kept locked away for seven years. Or so she thinks. Upon arrival, Aurora isn’t expecting her first collision to be with the boy she left all those years ago. The boy who betrayed her trust with no regrets. The boy who is no longer a boy, but a man with the same stormy eyes that swept her into his current before she ever learned to swim.

She’d thought he was safe. He’d thought their path was mapped out. Turns out neither of them was ready for the crash at the bottom of the cascade.

Recenze: Aurora June se po 6-letech vrací zpět na místo, kde prožila své dětství. Vrací se do města, na které má krásné, ale také velmi špatné vzpomínky a ze kterého odešla a už se nikdy nechtěla vracet.

6 let a Aurora si stále nepamatuje, co se stalo v onen den, kdy jí bylo 18 let. Když se u ní doma objeví advokát, že zdědila chatu po otci, tak to bere jako znamení. Balsam Grove je malé městečko uprostřed hor a krásné přírody a také je zde nespočet vodopádů, které lákají turisty.

Aurora nečekala vřelé přijetí, ale nečekala ani, to že se ni starousedlíci budou dívat skrze prsty a házet po ní nenávistné pohledy. V kavárně se seznámí s Claire, která je velmi milá a ve městě je krátce. Stanou se z nich kamarádky a Claire nabídne Auroře práci v kavárně. Aurora neváhá a práci přijme.

Aurora neopustila před 6 lety jen Balsam Grove, ale i kluka jménem Jaxon Mills. Jaxon byl její první láska. Poprvé ho potkala, když jí bylo 8 let a pak se do Balsam Grove vracela s rodiči každé léto. Za čali spolu chodit, když jí bylo 17 let. Bohužel jim jejich láska moc dlouho nevydržela, protože, to, co Jaxon udělal mu Aurora nikdy neodpustila a on jí zase neodpustil to, že odjela. Jejich láska byla zakázaná, protože Jaxon byl o 4 roky starší.

Jaké je překvapení, když na Jaxe, o kterém si myslela, že město dávno opustil narazí právě v kavárně. V kavárně, kde visí jeho obrazy. Jaxon je totiž malíř, který maluje přírodu a vše kolem a zároveň je s kavárnou propojená i galerie, kde Jaxon vede kurzy malířství a je velmi úspěšný. Jaxon není rád, že Auroru vidí, ale i přes to, z ní nedokáže spustit oči. Jejich světy se opět střetnou. Aurora chce zjistit, co se oné osudné noci před 6 lety stalo.

Čím více, se potkávají, tím více je to k sobě přitahuje. Může Aurora Jaxovi odpustit to co udělal v minulosti? Je připravená vrátit se zpátky k životu, který vedla předtím než se vydala do Balsam Grove? A co se vlastně onu osudnou noc odhrálo?
“To have truth, one must find courage to seek light in the darkness.”
Od spisovatelky K.K. Allen je Waterfall Effect asi čtvrtou knihou a opět jsem nebyla zklamaná. Autorka ví, jak má vygradovat příběh. Příběh Aurory a Jaxe je zpočátku poblouznění, které v mládí roste v lásku a když se stane tragédie, tak se oba odcizí a Aurora odjíždí z Balsam Grove.

Jax zůstává v Balsam Grove a buduje si kariéru jako úspěšný malíř a umělec. Aurora se vrací, aby uzavřela jednu kapitolu ve svém životě a už se nemusela vracet. Nenávistné pohledy místních obyvatel a jejich nevraživost Auroru neodradí od toho, aby v městečku zůstala. Jax a Aurora se opět střetnou, ale tentokrát už nejsou dětmi, a navíc mezi nimi panuje napětí a nevraživost. To vše se odehrává v krásné horami obklopené přírodě. V knize nechybí láska, přátelství, zrada, bolest, bezmoc a znovuobjevení. Mimochodem obálka této knihy je vážně povedená.


Pokud váháte a nevíte na jakou knihu se „vrhnout“ tak doporučuji vlastně jakoukoli knihu od K.K. Allen.
  
Hodnocení:
95%
Share:

0 komentářů:

Okomentovat