It ends with us





Název: It ends with us

Autor: Colleen Hoover

Nakladatelství: Simon & Schuster Ltd

Počet stran: 384

Rok vydání: 2016


Annotation: Sometimes it is the one who loves you who hurts you the most.Lily hasn’t always had it easy, but that’s never stopped her from working hard for the life she wants. She’s come a long way from the small town in Maine where she grew up
— she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life suddenly seems almost too good to be true.

Ryle is assertive, stubborn, maybe even a little arrogant. He’s also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily. And the way he looks in scrubs certainly doesn’t hurt. Lily can’t get him out of her head. But Ryle’s complete aversion to relationships is disturbing. Even as Lily finds herself becoming the exception to his “no dating” rule, she can’t help but wonder what made him that way in the first place.

As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan — her first love and a link to the past she left behind. He was her kindred spirit, her protector. When Atlas suddenly reappears, everything Lily has built with Ryle is threatened.

Recenze: Lily Bloomové právě zemřel otec a ona se rozhodne vydat na střechu jednoho domu, aby si utřídila myšlenky. Náhodou se na střeše objeví i Ryle Kincaid. Ryle je neurochirurg a měl velmi těžký den, tak si přišel na střechu vybít svou energii. Všimne si Lily a dají se do řeči. Ryle je velmi pohledný a také velmi upřímný, i když Lily vůbec nezná a ona nezná jeho. Prohodí pár otázek a odpovědí, a to je vše. Ryle chce pouze vztah na jednu noc a o to nemá Lily zájem.

„There is no such thing as bad people. We´re all just people who sometimes do bad things.“

Lily s ní o životě, který bude šťastný. V dětství to neměla jednoduché, protože její otec byl násilník a její matku fyzicky týral. Na střední škole pomohla jednomu klukovi jménem Atlas a ten se stal později její oblíbeným člověkem, ačkoli to sám měl v životě těžké. Na Atlase myslí Lily i v dospělosti, i když už méně než dříve. Byl to člověk, kterého milovala, a který pak odešel.


Lily se postaví na vlastní nohy a otevře si květinářství. Shodou okolností k ní náhodou přijde Alyssa. Chce u ní pracovat, i když by pracovat ani nemusela. Její manžel je tak bohatý, že mají na všechno lidi. Alyssa se, však doma nudí a chce dělat něco užitečného, a tak se skamarádí s Lily. Shodou okolností se stane nehoda a Lily si vyvrtne kotník. Alyssa zavolá svého bratra a tím není nikdo jiný než Ryle. Ten stále tvrdí, že nechce žádný vztah ani děti. Ale pořád přesvědčuje Lily, aby se s ním vyspala. Když se k tomu Lily jednoho dne odhodlá, tak Ryle je unavený a usne. Vídají se sem tam až jednou Ryle přizná, že chce Lily víc než na jednu noc. Jejich vztah je krásný, trvá pár měsíců a vše se zdá perfektní. Jednoho dne se však přihodí něco, co Lily nečekala ani v tom nejhorším snu. Lily se ptá sama sebe, jestli se přes to přenese. Vše zvažuje a láska k Rylemu vítězí, tedy prozatím.

Ufff. Colleen je mistr v psaní románů pro ženy a dívky. Tato kniha je emoční kolotoč. Colleen mě donutila vše prožívat s Lily a za to ji nesnáším, protože mi ukápla nejedna slza. Collen napsala tuto knihu vlastně kvůli svým rodičům. Rylemu byl předlohou její otec a Lily byla předlohou její matka. Asi nejvíc mě bavilo číst dopisy, které psala 16letá Lily Ellen Degeneresové (které nikdy neposlala, byla to její forma deníku). Psala v nich převážně o jejím příteli Atlasovi a také o jejích rodičích. Strašně moc jsem se o Atlasovi chtěla dozvědět více a to nám Colleen umožní. Vztah Lily a Ryle je zalitý sluncem, tedy zpočátku. Nechci psát víc, protože by to ztratilo pointu a vlastně bych prozradila hlavní spoiler.

Myslím, že má tato kniha vyjít letos i v češtině. Za mě rozhodně doporučuji (i když bych dala v knize více prostoru Atlasovi) i tak byla kniha skvělá.

Hodnocení:
94%
 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat