Počkám na tebe

 


Název: Počkám na tebe/Wait for you

Autor: Jennifer Lynn Armentrout

Nakladatelství: Baronet 

Počet stran: 368

Rok vydání: 2014


Anotace: Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučování, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala.

Něco se vyplatí prožít…

Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Má pozoruhodnou schopnost vyvolávat v Avery touhy, o nichž se domnívala, že jsou jí už navždy zapovězeny. Uvědomuje si, že se od něj musí držet dál, ale okouzlující a vtipný Cam s tím zatraceným dolíčkem na tváři se objevuje všude, kam se pohne. Zaplést se s ním je nebezpečné, ale když jiskřivé napětí, které je zachvátí pokaždé, jakmile se ocitnou spolu, už nelze dál přehlížet, probudí Cam v Avery něco, o čem
neměla tušení, že v ní dřímá.

Recenze: Avery Monrganstenová začíná studovat na univerzitě v Západní Virginii – tisíce kilometrů od domova. Doufá, že ji minulost nedostine, když bude, co nejdál. Ve 14-ti letech na jedné halloweenské párty se jí něco stalo, ale vše dusí v sobě a snaží se zapomenout.

První den školy narazí do Camerona. Cam je 190 cm vysoký, má atletickou postavu, průzračně modré oči a černé vlasy a je vlastně nejhezčím klukem na univerzitě.

Avery se s ním potká na hodině astronomie. Cam je navíc i její soused. Bydlí přímo naproti jejího bytu. Navíc si usmyslel, že Avery přesvědčí, aby s ním šla na rande. Ta ho odmítne, a to není zrovna to, co by chtěl Cam slyšet. Začne se s Avery přátelit a každou neděli ji dělá snídani u ní v bytě. Avery ho bere pouze jako kamaráda. O žádného přítele nestojí. Vlastně nikdy žádného neměla.

„Pojď se mnou na rande,“ řekl, projel si rukou mokré vlasy a odhrnul je z obličeje.
„Ne,“ zašeptala jsem.
Vzápětí se mu na tváři objevil dolíček a já přestala zadržovat dech. Kráčel po schodech nahoru. „Pořád je tu ještě zítřek.“

Od doby, co se přestěhovala jí chodí na email nenávistné zprávy a taky jí pořád někdo volá z neznámého čísla. E-maily rovnou maže a na telefonáty neodpovídá. Kdo by mohl znát její nové číslo a e-mailovou adresu? Copak už si nevytrpěla dost? Proč jí musí minulost stále dohánět?

Měsíce ubíhají a Cam to s Avery pořád nevzdává a chce ji. Má však jejich vztah vůbec nějakou šanci, když k sobě nebudou upřímní? Je Avery ochotná riskovat a přiznat Camovi pravdu a není na čase se s pravdou vypořádat?


Náhodou jsem si vzpomněla, že vlastním první díl série Wait for you (jaké překvapení). Už je to dlouho co se mi tato kniha povalovala v knihovně, a právě teď na ni přišla řada. Je to druhá kniha, kterou jsem z této série od J. Lynn četla a nemůžu říct, že se mi strašně moc líbila ani, že se mi nelíbila.

J. Lynn umí psát velice čtivě. Když porovnám knihu Plamen v nás a Počkám na tebe, tak mi příběh přijde hodně podobný. Hlavní hrdinka si s sebou nese trauma, které prožila před x lety a do života ji vstoupí mladý, krásný, urostlý muž, který stojí jen o ní (i když má za rohem frontu jiných a hezčích holek).  Ona ho však zpočátku odmítá. Upřímně holky, která, co jste svobodná byste tohle udělala a dobrovolně se mučila??? 😊 Já myslím, že málokterá. Tím chci říct, že autorka se nás snaží napínat, jak to jen jde.

Knihu doporučuji, i když je spíše v žánru YA nebo NA.

Hodnocení:
74%







Share:

0 komentářů:

Okomentovat