Alfa Samec


Název: Alfa Samec/Egomaniac

Autor: Vi Keeland

Nakladatelství: Ikar

Počet stran: 288

Rok vydání: 2018


Anotace: Tu noc, kdy Emerie poprvé potkala Drewa, myslela si, že se vloupal do její nové kanceláře na Park Avenue. Než stihla zavolat 911, ukázalo se, že tenhle arogantní a pekelně pohledný chlapík je skutečným majitelem kanceláře a ona jen naletěla podvodníkovi.
Drew nečekal, že se bude po návratu z dovolené dohadovat s touhle temperamentní mlad
ou ženou. Taky nečekal, že ji nebude moct dostat z hlavy. Zvlášť potom, co dovolil, aby v jeho kanceláři zůstala, než si najde něco jiného.
Jak se velmi rychle ukazuje, ti dva by nemohli být rozdílnější. Zatímco Emerie zachraňuje lidem manželství, Drew je namyšlený lamač srdcí. Zatímco ona je zamilovaná do jiného, on se neplánuje zamilovat nikdy. To jediné, co je spojuje, je prostor jedné kanceláře a odzbrojující přitažlivost, která sílí každým dnem…


Recenze: Drew Jagger je úspěšný právník specializující se na rodinné právo – tedy na rozvody. Právě se vrací z dovolené na Havaji a když vejde do své kanceláře a najde mladou velmi pohlednou ženu, která mu vyhrožuje policií, pokud okamžitě neopustí její kancelář. Vlastně v tom je ta potíž, kancelář, kterou okupuje neznámá zrzka patří právě Drewovi. Ta žena se jmenuje Emerie Roseová a je to psycholožka, která se soustředí na urovnání manželských vztahů. Neznámý realitní makléř ji pronajal kancelář, zatímco byl Drew na dovolené. Přišla tím o veškeré úspory.

Drew ji vyjde vstříc a tím, že mu trošku vypomůže v kanceláři (zvedání telefonů a organizování schůzek), tak ji nechá ve vedlejší kanceláři do té doby, než si něco najde.

Emerie a Drew by nemohli být více odlišní – ona dává manželství dohromady a on je s radostí rozvádí. Ona ho přitahuje a zdá se, že Emerii není Drew lhostejný. On má slovník jako pokladač, zatímco ona se vyjadřuje spisovně.

"Já napsala:
Nejde o to, co říkáte, jde o to, jak to říkáte.
Dnes ti chci říct ________ a ukázat, že to myslím vážně.

Nejspíš to přepsal, když jsem měla zavřené dveře. Nyní tam totiž stálo:
Nejde o to, co děláte, jde o to, komu to děláte.
Dneska to chci udělat tobě. A myslím to vážně."

On má za sebou ošklivý rozvod a chce si jen užívat – na manželství nevěří a zajímají ho jen vztahy na jednu noc. Ona už tři roky tajně miluje svého kamaráda z vysoké, který bydlí ve vedlejším bytě, ale její city neopětuje.

Co se ovšem stane, když budou oba pracovat na stejném místě a téměř na dosah jeden druhému? Zvládnou vztah, na kterém se dohodnou? Nebo selžou?

Knihu jsem objevila náhodně a měla jsem chuť na nenáročné čtení, a to kniha splnila na 100%. Co mě osobně trošku štve jsou anglické překlady názvů knih. Kniha se v angličtině jmenuje Egomaniac, proto absolutně nechápu překlad na Alfa Samec – asi aby byla větší prodejnost??? Možná … Tímto apeluji na nakladatelství, aby překládalo dle anglických názvů a nevymýšlelo si svoje vlastní.

Co se týče příběhu, tak byl od začátku předvídatelný, jak to asi s hlavními hrdiny dopadne. Drew je nenapravitelný egoista, ale je to taky dobrák a jako bonus vypadá naprosto skvěle. Emerie je ta zdrženlivější, a ta která nemá jasno v tom, co cítí k Drewovi, protože je tady její kamarád, kterého přece 3 roky tajně miluje. V knize je hodně sexu, ale autorka to umí dobře podat, tak mi to nepřišlo nevhodné nebo urážlivé. Hodně jsem se u knihy nasmála, protože popichování mezi hlavními hrdiny bylo vážně vtipné. Líbilo se mi, že je kniha napsaná jak z pohledu Drewa, tak i z pohledu Emerie. Jestli u nás vyjde od Vi Keeland nějaká další kniha, tak si ji rozhodně přečtu. 




Hodnocení:
85%
Share:

0 komentářů:

Okomentovat