Stříbrná labuť



Název: Stříbrná labuť/Silver Swan

Autor: Amo Jones

Nakladatelství: Barnonet

Počet stran: 288

Rok vydání: 2018


Anotace: „Nazdar, Madison. Ty nás možná neznáš, ale my známe tebe. Chceme si zahrát hru. A poslouchej, co se stane, pokud prohraješ…“

Madison Montgomeryová pochází z bohaté a vlivné rodiny, když ale její matka spáchá ten nejhorší zločin, Madison musí žít po zbytek svých dní s pošpiněným jménem. Doufá, že na soukromé Akademii Riverside v Hamptons začne s čistým štítem. Jenže nepočítala s desítkou drsných hochů, kteří škole vládnou. Když Madison upoutá pozornost jejich vůdce Bishopa Hayese, odkryje se jí zcela nový svět, o němž neměla sebemenší tušení. Svět, který začíná a končí u Elitního klubu králů, jí převrátí život naruby. Zaplavují ji tajemství a odhalují se rodinné lži. Ani sama Madison neví, co je vlastně zač a proč se ocitla v nebezpečí.


Recenze:
Madison Montgomerové je 17 let, a právě se přistěhovala se svým otcem a jeho novou manželkou do Hamptons. Nastupuje do posledního ročníku soukromé střední školy, která je pouze pro studenty, kteří mají bohaté rodiče. Madison nikoho nezná.

Madison chce zapomenout na to co se stalo v minulosti její mámě a chce začít žít jinde a s čistým štítem.

Hned první den školy se seznámí s krásnou Tatum a stanou se z nich dobré kamarádky. Ve školní jídelně si všimne také skupinky kluků, kteří k ní upírají zrak. Tatum ji prozradí, že si říkají Elitní klub králů a že si s nimi rozhodně nemá nic začínat.

V novém domě překvapením narazí na kluka se skvělou postavou, který se jí představí jako Nate Riverside je to syn otcovi nové ženy a náhodou je také člen Elitního klubu králů.

Madison se se všemi ostatními členy setká právě u nich doma, když přijdou za Natem. Jeden, vysoký kluk s vysportovanou postavou z ní nespouští oči – jmenuje se Bishop Vincent Hayes. Vlastně je to nenávistný pohled. Madison netuší, proč ji všichni pořád sledují.

Nate se k ní chová hezky a bere ji jako sestru.

Události naberou rychlý spád, když Nate Madison zavolá v noci, ať ho a kluky vyzvedne uprostřed ničeho. Ta mu věří, a proto se sebere a jede pro ně. Kluci s ní však mají jiné plány, a to ji vystrašit. Spoutají ji a chtějí po ní vědět nějaké informace. Madison netuší o co tu jde. Bishop je na ní extra hrubý.



"Nate!" zařvu na něj. "Zabiju tě. Přísahám bohu, do prdele, že jsi mrtvej!"
"Ne, jestli tě zabijeme jako první. Tak drž hubu." Široká ramena mě nesou dál po liduprázdné cestě, pak se zastaví.


Madison netuší co s ní mají za problém. Bishop ji však přitahuje od prvního setkání. Ona jeho nezajímá nebo se tak aspoň chvíli tváří. Co to všechno má znamenat? Proč jsou všichni tak divní? Co po ní chtějí a jaké mají tajemství?

Stříbrná labuť měla zajímavou anotaci, a tak jsem se na ni strašně moc těšila, ale bohužel musím přiznat, že jsem byla velice zklamaná. Začátek knihy je velmi podobný s Papírovou princeznou, kterou jsem také před časem četla. Nicméně tady to i končí. Hlavní hrdinka Madison je podle mě hloupá káča, která se sebou nechá cloumat. Navíc její slovník je jako totální žumpa, že jsem až měla chuť knihu hned v začátku zavřít a už nepokračovat. Čekala jsem trošku jiný příběh než partu středoškoláků, kteří si hrají na bohy, pronásledují a vyhrožují jedné dívce. Co se týče vztahu Madison vs Bishop, tak vlastně ani nevím co k tomu říct. On ji nejdřív nechce a ona jeho ano. On se k ní chová jako k odpadu a ona se na něj dívá jako na svatý obrázek. Myslím, že hloupější hlavní hrdinku jsem dlouho neviděla. Celkově příběh a vyústění nebylo nic u čeho bych si řekla wow a posadila se na zadek. Druhý díl si přečtu pouze ze zvědavosti, ale po prvním dílu už neočekávám žádnou pecku.


Hodnocení:
45%
 


Share:

0 komentářů:

Okomentovat