The Beauty of Darkness


Autor: Mary E. Pearson

Nakladatelství: Henry Holt and Co. 

Počet stran eknihy: 688

Rok vydání: 2016


Oficiální anotace/Annotation (from goodreads.com):
Lia has survived Venda—but so has a great evil bent on the destruction of Morrighan. And only Lia can stop it.
With war on the horizon, Lia has no choice but to assume her role as First Daughter, as soldier—as leader. While she struggles to reach Morrighan and warn them, she finds herself at cross-purposes with Rafe and suspicious of Kaden, who has hunted her down.
In this heart-stopping conclusion to the Remnant Chronicles trilogy that started with The Kiss of Deception and The Heart of Betrayal, traitors must be rooted out, sacrifices must be made, and impossible odds must be overcome as the future of every kingdom hangs in the balance. 

Recenze:  Ufff, tak tahle kniha mi dala dost zabrat. Teď už k samotnému třetímu pokračování Falešného polibku, který u nás zatím nevyšel.

Lia vyvázla ze spárů Komizara a společeně s Rafem a jeho pobočníky prchá z Vendy směrem do Dalbrecku. V patách jim je Kaden společně s Grizem. Rafe společně s Jebem, Tavishem, Svenem a dalšími zajmou Kadena spolu s Grizem. Lia se mezitím zotavuje z těžkého zranění, které utrpěla při útěku z Vendy. 

Všichni dorazí do bezpečí vojenského tábora v Dalbrecku, kde musí Rafe převzít své povinnosti jako následník trůnu a budoucí vladař. Lia na druhou stranu ví nebo spíše tuší, že Komizar není mrtev a že chystá vpád do Morrighanu. Lia musí varovat svůj lid a hlavně přesvědčit krále, že má mezi sebou zrádce, kteří se spojili s Komizarem a chtějí Morrighan a jeho lid zničit. Lia si více než jindy uvědomuje přítomnost bohů a daru, který k ní promlouvá.




Vydává se na záchranu svého království. Má nějakou šanci na úspěch proti velké a dobře ozbrojené armádě? 

Musím říct, že první polovina knihy mně celkem bavila a kniha ubíhala svižně. Zatímco druhá polovina se neskutečně vlekla a bohužel už jsem si říkala, kdy bude konec. Až asi posledních 50 - 100 stránek stálo za to. Celou dobu jsem čekala na velký souboj a ten mě bohužel nejvíce zklamal. Autorka děj strašně natahovala až se jí to "vymklo" z rukou a konec urychlila tak, že ani nestihnete mrknout. Čekala jsem víc akce a víc Komizara. Konec příběhu je uspokojující pro všechny strany. Pro mně celá kniha strašné zklamání.

Ještě bych se chtěla vrátit k jednotlivým postavám Lie, Rafovi a Kadenovi a shrnout tu jejich cestu.

Lia je mladá dívka, která o světě nic moc neví, ale jakmile uprchne před oltářem najednou se jí otevírá nový svět, svět do kterého chce patřit. Vše se rázem změní, když je unesena do Vendy. Ve Vendě musí snášet urážky, výhrůžky, krutost, bolest jak fyzickou, tak psychickou. Na druhou stranu zde nachází pochopení, přátelství, obdiv a to ji žene kupředu. Z Lii se stává v poslední knize bojovnice, voják a ještě .... nemůžu prozradit, protože už by to byl hlavní spoiler.

O Rafeovi jsem hodně přemýšlela. V prvním dílu jej žene vztek a možná i pomsta po té, která si troufla jej opustit před oltářem. Ovšem, když se seznámí s Liou a pozná ji, tak se od ní nemůže odtrhnout a zamiluje se do ní. Přála bych každé ženě mít svého Rafa. V celé knize není více obětavý člověk než je on. Proto mě šíleně štvalo jak se k němu Lia v posledním dílu chovala. Je to zkrátka princ, kterého by chtěla mít každá z nás doma :-)


“It doesn’t matter how many universes come and go, I will always remember who we were together.”


Kaden je assasin. Vycvičený zabiják, který má je jediný úkol a to zabít princeznu. Poznání, že je princezna jiná, než za jakou ji považoval mění celou situaci. Kaden se také do Lii zamiluje, ale ví, že je v sázce víc než láska. Povinnost a důvěra v někoho, kdo mu zachránil život je víc. Zradí Liu tím, že ji unese. Dělá ovšem pro ni vše, aby ji ochránil. A když přijde na důležité rozhodnutí, na kterou stranu se postavit, tak neváhá ani chvíli. Kaden je člověk, který se více než co jiného chce pomstít, za zradu, kterou na něm spáchal jeho vlastní otec. Zároveň chce milovat a být milován a to vše se v něm "pere". 




Na jednu stranu mi bude svět, který Mary vytvořila chybět, na druhou stranu jsem ráda, že jsem ten třetí díl dočetla a dozvěděla se jak to se všemi dopadne. I tak knihu hodnotím celkem vysoko.


Hodnocení:
70%

Share:

0 komentářů:

Okomentovat