Falešný polibek




Autor: Mary E. Pearson

Nakladatelství: CooBoo 

Počet stran: 368

Rok vydání: 2017

Anotace: Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví.

Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem, kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.


Recenze: Nevím jestli jsem to někde na mém blogu zmínila, ale miluju fantasy knížky. Takže pokud jsou v knížce čarodějnice, kouzla, draci, nadpřirozené schopnosti, tak to je zkrátka moje.

Tohle všechno se samozřejmě nedá říct o knížce Falešný polibek, ale něco malilinko z "nadpřirozena" tam bylo.

Bylo nebylo žila jedna princezna Arabella, která si říkala Lia, a ta měla 3 starší bratry. Jelikož byla prvorozená dcera (a prvorozená dcera měla v jejich rodě vždy zvláštní schopnosti), tak se ji rodiče rozhodli provdat za prince z království Dalbrecku, aby tak dosáhli spojenectví obou království proti Vendě (proti barbarům). Nikoho ale nenapadlo, že princezna vezme nohy na ramena a uteče ještě dřív, než celá svatba začne.


“Today was the day a thousand dreams would die and a single dream would be born.”


Vydá se spolu se svojí nejlepší přítelkyní Pauline do Terravinu, kde se chystá začít žít nový život - už ne jako princezna, ale jako děvečka z hostince. V patách je jí nejen naštvaný princ, kterého nikdy neviděla, ale i zabiják z Vendy, který má jen jediný úkol, a to je v tichosti ji odpravit.

Jak to tak bývá, tak se oba dva, jak Princ tak i Zabiják, do Lii zakoukají. Ale kterého si Lia vybere? A záleží na tom, ve srovnání s tím co se má stát?



Musím se přiznat, že jsem si spletla prince se zabijákem. Autorka příběh líčí tak, že si ani nevšimnete, že jste něco přehlédli a až pak mi to došlo. Moc se mi knížka líbila. Už se moc těším na pokračování a zřejmě nebudu čekat na český překlad, protože to bude asi delší dobu trvat a sáhnu po anglické verzi.

Hodnocení:
78 %




Share:

0 komentářů:

Okomentovat