Polibek pro Annu


Název: Polibek pro Annu/Anna and the French Kiss

Autor: Stephanie Perkins

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 336

Rok vydání: 2012

 

Anotace: Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie – přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala.

Recenze: Anna je studentkou střední školy a "za trest" ji rodiče (především její slavný otec spisovatel) posílají studovat do Paříže. Anna nechce opustit svoji nejlepší kamarádku Bridge a ani svého mladšího brášku Seanyho. Hned první den na intru se seznámí s Meredith, která ji seznámí se svojí partou - St.Clair, Rashmi a Josh. 


"Zbytek oběda se mnou nic není. Tak moc se mi stejská po domově až to fyzicky bolí."


Ač tomu nemůže uvěřit, tak Anna skvěle zapadne do "party". To už neplatí o škole, kde jsou lidé - slečny, které ji už od začátku nesnáší.

Anna se začne sbližovat se St. Clairem, který je idolem všech dívek na škole. Je milý, vtipný, šarmatní a neodolatelný a hlavně je zadaný. I přes tento malý "problém" se Anna s Etienem St.Clairem přátelí. St. Clair ji provází po Paříži a ukazuje ji zajímavá místa a v noci mizí za svoji přítelkyní. 

"Nezáleží na tom, jak moc chci znát pravdu, nebudu mu přidělávat trápení. Nemůžu se ho zeptat. Protože jestli mě má rád, stejně není ve stavu, aby mohl začít nový vztah. Nebo se vyrovnat s tím starým. A jestli mě rád nemá, tak bych ho pravděpodobně ztratila jako kamaráda. Bylo by to mezi náma pak moc divný.

A St. Clair právě teď potřebuje kamarádku."


Anna je smířená s tím, že u St. Claira nemá šanci a je ráda, že s ním může trávit čas jako kamarádka, ale myslí tak doopravdy? A proč s ní St. Clair tráví tolik času?

Musím říct, že kniha je velmi čtivá. Autorka přibližuje památky Paříže a láká tak vlastně čtenáře, aby se tam sami vydali. Knihu doporučuji všem, kteří se chtějí odreagovat. Je to výborné čtení na léto. Nemám ke knize moc velké výhrady, protože ač je to kniha pro náctileté, tak se pobaví i starší čtenáři :-).

Hodnocení:
70%
Share:

0 komentářů:

Okomentovat