Život jedna báseň



Název: Život jedna báseň/Slammed

Autor: Colleen Hoover

Nakladatelství: Euromedia Group, Yoli

Počet stran: 264

Rok vydání: 2014

 

Anotace: Po nečekané smrti svého otce je osmnáctiletá Layken nucena být tou silnou kvůli své matce i mladšímu bratrovi. Navenek vypadá odolná a houževnatá, ale uvnitř ztrácí naději.

Na scénu přichází Will Cooper. Atraktivní, jednadvacetiletý nový soused od vedle s fascinující vášní pro recitaci poezie a jedinečným smyslem pro humor. Během několika dní vzájemného oťukávání si Will a Layken vybudují intenzivní emocionální spojení, které v Layken probudí novou naději.

Nedlouho po úžasném prvním rande jsou navráceni do reality šokujícím odhalením, jež je nutí jejich vztah okamžitě ukončit. Denní interakce jsou neskutečně bolestivé, protože se snaží najít vzájemnou rovnováhu mezi pocity, které je k sobě táhnou a tajemstvím, co je od sebe drží.

Recenze: Laken přijíždí po smrti svého otce do Michiganu se svou matkou a mladším bratrem. Při stěhování narazí na sympatického souseda Willa. 

Will a Laken si spolu vyrazí do recitačního klubu, kde Will často vystupuje se svými básněmi. Nepopiratelným faktem je, že je to oba k sobě táhne vzájemnou přitažlivostí. Bohužel jak už to tak bývá osud je často překvapí a háže jim klacky pod nohy. Laken a Will se musí rozejít, protože je tady jedna velká překážka a tu bohužel nemůže ignorovat ani jeden z nich.(ráda bych řekla jaká, ale to by byl hlavní spoiler). 

Will se po smrti rodičů stará o svého mladšího brášku a starostí má až nad hlavu.

Vyhýbat se jeden druhému nemůžou, protože bydlí v jedné ulici a jejich bráškové jsou nejlepší kamarádi. Začnou spolu vycházet jako dobří kamarádi. 

Laken se musí připravit na nejtěžší období ve svém životě. Musí překonat smutek, vztek, lítost a především musí začít jednat více srdcem nežli hlavou.

“I got schooled this year
by
a
boy.

A boy that I'm seriously, deeply, madly, incredibly, and undeniably in love with.
And he taught me the most important thing of all...

To put the emphasis
On life .”

Knihu jsem přečetla celkem rychle s přestávkou mi to trvalo jeden den. Colleen umí skvěle vyprávět. Její knihy se čtou samy. Tato kniha je spíš pro mladší publikum, ale i čtenáři, kterým je přes 30 se do knihy začtou. Nechci říkat, že je to klasické klišé, ale je tady krásná dívka, která se zamiluje do krásného chlapce a ten do ní, ale všechno je proti nim a svoji lásku si musí "zasloužit". Kniha má další dvě pokračování, které asi v češtině nevyjdou. I tak mně celkem zajímá jak to dopadne s Layken a Willem, tak si pokračování přečtu v angličtině a určitě napíšu recenzi. 

Četli jste tuto knihu? Líbila se vám? Jaký na ni máte názor? Pište mi do komentářů vaše poznatky. Díky.


Hodnocení:
68%

Share:

0 komentářů:

Okomentovat