Vendeta

Název: Vendeta/Vendetta

Autor: Catherine Doyle

Nakladatelství: Baronet

Počet stran: 318

Rok vydání: 2017


Anotace: Pro Sofii to mělo být jen další léto v Cedar Hill, kde pracuje v rodinném bistru a vídá se s kamarádkou Millie. Jenže potom se do opuštěného sídla nastěhuje italská rodina s pěti přitažlivými bratry. Jednomu z nich Sofie nedokáže odolat – a varovných znamení si nevšímá. Proč má Nicoli pořád odřené klouby na rukou? Proč s sebou všude nosí vystřelovací nůž s vyřezávanou rukojetí? A proč jí jeho arogantní a nesnesitelný bratr Luca nechce dovolit, aby se s ním vídala? Brzy začnou tajemství rodiny vycházet na světlo a Sofie tak nedobrovolně odhalí i palčivou pravdu o vlastní rodině. Náhle se ocitá ve válce dvou dynastií a brzy si bude muset vybrat, zda dá přednost loajalitě, nebo lásce. A až se tak stane, nic nebude jako dřív – protože v tomhle temném světě je čest to jediné, co stojí mezi životem a smrtí.

Recenze: Sofie tráví léto se svou nejlepší a jedinou kamarádkou Millie v Chicagu. Obě pracují v bistru Sofiina otce, který je ve vězení. O bistro se v jeho nepřítomnosti stará jeho bratr Jack a jakmile Sofie dovrší 18 let, tak starost o bistro přejde na její bedra.


Večer po práci se rozhodne jít zkratkou přes Cedar Hill a u dříve opuštěného domu vidí auta. Je zvědavá a nakoukne přes plot. V okně uvidí postavu. Lekne se a uteče a při pokusu o útěk narazí do jiné postavy. Vysoké tmavovlasé, která něco mluvila italsky. To už Sofie brala nohy na ramena.

Další den se rozneslo, že se do domu přistěhovala rodina s 5-ti syny. Sofie narazila na dva z nich předešlý večer. Bude mít to štěstí a potká je i v bistru. Jeden se jí představí jako Nico a druhý Luca. Luca je od začátku nepříjemný, sebejistý a odtažitý, zatímco Nico je příjemný a přátelský.
Něco na jejich rodině ovšem Sofii nesedí. Je to ten jejich odstup od všech okolo?


 „Stála jsem v dešti, dívala se, jak odjíždí, dokud nezmizel za rohem. Pak jsem pomyslela na toho kluka s pohmožděnou rukou a nožem s řezbou na rukojeti, který se právě vloupal do bistra mého otce, a uvažovala, proč je mi sakra smutno, že odjel.“
Kolem Nicovi rodiny je spousta tajemna. Jejich otec zemřel nedávno a bydlí v domě sami s matkou, která je mimo Chicago. Nicovi se Sofie líbí a i jí se líbí Nico, ale ten jí dá najevo, že si od něj musí držet odstup. Proč? Co jí nesmí prozradit? A co Sofie ještě neví o svém otci?




Vendeta je první díl mafiánské trilogie. Musím se přiznat, že  některé scény jsou maličko přitažené za vlasy, ale celkově knihu hodnotím jako velmi čtivou😊. A co mám asi nejvíc ráda jsou milostné trojúhelníky a jeden se nám tady ke konci knihy rýsuje. 

Letím do knihkupectví pro další díly:-)

Četli jste knihu? Jak se vám líbila?



Hodnocení:
73%
 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat