Temné hlubiny




Název: Temné hlubiny/Dark water

Autor: Robert Bryndza

Nakladatelství: Grada 

Počet stran: 413

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte.
Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Coll
insová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety.
Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.
Někdo si totiž nepřeje, aby byl případ vyřešen. A udělá všechno, aby Eričino pátrání zastavil.


Recenze: I ve třetím díle se setkáváme s šéfinspektorem detektivem Erikou Fosterovou. Erika řeší případ drogového dealera a při hledání drog v lomu najde její tým i něco dalšího. Tělo zabalené v igelitu. Z těla zbyla pouhá kostra. Forenzní patolog Isaac Strong si je jistý, že se jedná o pohřešovanou holčičku Jessicu Collinsovou,
která se ztratila před 26-ti lety v pouhých 7.letech.

Erika chce najít jejího vraha stůj, co stůj, a tak se (jak je jejím zvykem) vrhá po hlavě do neznámých vod. Najít vraha po 26-ti letech nebude jednoduché, ne-li nemožné.


Důkazy nejsou prakticky žádné. V době, kdy se Jessica ztratila nikdo nic neviděl a nikdo si nevšiml ničeho podezřelého. Pátrání po Jessice měla tenkrát na starost šéfinspektor detektiv Amanda Bakerová, která dělala maximum. Tehdy obvinili z jejího zmizení pedofila, který si ji natáčel v parku a několik dní ji sledoval, ale pro nedostatek důkazu byl zproštěn všech obvinění.

Erika se ocitá na úplném začátku. V týmu má opět Mossovou a Petersona. Nejdříve prověřuje rodinu zmizelé Jessicy a pak přichází na řadu další podezřelí. Erika není sama, kdo se snaží chytit vraha. Do případu se vkládá i bývalá vyšetřovatelka a v současnosti, žena ve výslužbě Amanda Bakerová. Která na případu pracuje inkognito.


Vyšetřování zatím nepřináší žádné nové poznatky a z toho je Erika nesvá. Nemá vůbec nic. Jak je možné, že se malá dívka ztratila kousek od domu, aniž by si toho kdokoli všiml?

"Zřejmě je to nejsložitější případ, na kterém jsem kdy pracovala", řekla Erika. "Dokážu si poradit s tím, když je případ složitý nebo když musím někoho sledovat. Ale tady nemáme nic."

Temné hlubiny je další díl s Erikou Fosterou a já jsem knihu opět přečetla bleskovou rychlostí. Strašně moc mě potěšilo, že Robert Bryndza myslel i na Eričin osobní život a trošku jí to tam zamotal (a to se mi fakt líbilo). Případ se zdá nerozluštitelný, ale to by nebyla Erika, aby se jej nesnažila vyřešit. Odhalení vraha na konci příběhu je velmi překvapivé.

Třetí díl hodnotím ze všech dosud vydaných dílů nejvyšším skóre, protože kniha mě absolutně nepustila. Robert je mistr detektivek a smekám klobouk 😊 Už se nemůžu dočkat vydání dalšího dílu s názvem Poslední dech, který by snad podle neoficiálních informací měl vyjít už na jaře tohoto roku.



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

https://www.grada.cz/cosmopolis-kkc/cosmopolis/



https://www.grada.cz/



Knihu si můžete zakoupit zde


Hodnocení:
93%



 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat