True love story


Název: True love story

Autor: Willow Aster

Nakladatelství: Createspace Independent Publishing Platform

Počet stran: 390

Rok vydání: 2013


Annotation: Sparrow Fisher is transforming. No longer dressed up in antiquated clothes and ideals, she is finally trying on her freedom. Before she moves to New York City, she meets Ian Sterling, a musician Sparrow has dreamed about since she first saw him. The attraction is instant, but their relationship isn't so simple. Over a five year span, Sparrow and Ian run into each other in unusual places. Each time, Sparrow has to decide if she can trust him, if he feels the same for her, and finally, if love is really enough.

Recenze: Kniha začíná tím, že hlavní hrdinka Sparrow má zlomené srdce. A kdo jí ho zlomil?

Sparrow je 18 let a chystá se na univerzitu do New Yorku. Žije s rodiči, kteří jsou věřící – otec je kazatel. Má skvělého přítele Michaela. Vše vypadá idylicky až do onoho osudného dne, kdy jsou všichni pozváni na večeři ke starým známým. Tam se Sparrow seznámí s rockovou hvězdou Ianem Sterlingem. Ian je Sparrow od prvního okamžiku okouzlen. Ona je však na večeři i se svým přítelem. Připadá jí, jako by Iana znala už dávno. 


 „I’ve been looking for you, his eyes are saying. You’ve found me now, I’m certain my eyes are responding.“

Následující den požádá Michael Sparrow o ruku. Ta k němu nechová, tak silné city, jako on k ní a odmítne jej.
Sparrow odjíždí studovat literaturu a psaní na univerzitu do New Yorku.  S rodiči jedou opět za známými a opět tam narazí na Iana. Ten ze Sparrow nemůže spustit oči. Ona z něj ovšem taky ne. Udělají si výlet a je jim spolu moc hezky. Takhle na sebe „narazí“ ještě párkrát během jednoho roku. On je však zaneprázdněný koncertováním a Sparrow zaměstnává škola. Ian se jí ozve jednou za čas a je s ní v kontaktu přes telefon týden a pak se zase dva měsíce neozve. Takto to trvá pár měsíců, až dojde Sparrow trpělivost. Nechce ztrácet čas s člověkem, který to s ní nemyslí vážně a jen ji tahá za nos.

Ian chce jen Sparrow, a proto spolu začnou chodit, i když je to vztah na dálku. Vše je zalité láskou a sluncem, ale je to tak doopravdy?

True love story je kniha, na kterou jsem náhodně narazila na goodreads. Sleduje období cca 6 let od doby, kdy se poprvé setká Sparrow s Ianem. Je to příběh opravdové lásky. Autorka v příběhu popisuje situace, které se v životě mohou stát a tím, tento příběh je téměř reálný.  Pravda, hlavní hrdinka mě poslední třetinu knihy pěkně štvala, protože byla hodně tvrdohlavá (jako malé dítě). Na jejím místě bych s tím co udělala později asi tak dlouho neotálela.


Je to moc hezky napsaný příběh, který ocení zejména čtenářky 😊.
Willow Aster u nás není příliš známá (a to je veliká škoda). Je USA Today bestseller spisovatelkou. Žije s manželem a dvěma dětmi v Minnesotě. I když je plachá, tak jak sama říká, nejlepší část její kariéry je setkávání se s čtenáři, autory a všemi milovníky slov.

Od této autorky mám zakoupeny ještě knihy Maybe Maby a Fade to Red, které budu číst v blízké době.

Hodnocení:
88%
Share:

0 komentářů:

Okomentovat