Temnější tvář magie


Název: Temnější tvář magie/A darker shade of magic

Autor: V. E. Schwab

Nakladatelství: Argo

Počet stran: 342

Rok vydání: 2016

 

Anotace: Kell je jedním z posledních Cestovatelů, výjimečných mágů, kteří dokážou cestovat mezi paralelními světy. Oficiálně je Rudým Cestovatelem, velvyslancem a adoptovaným princem Rudého Londýna, který vyřizuje každý měsíc korespondenci mezi vládci jednotlivých Londýnů. Neoficiálně je pašerákem využívajícím těch, kteří jsou ochotní zaplatit i za pouhé zahlédnutí světa, do kterého se nikdy nepodívají. Tenhle nebezpečný koníček mu však vynese obvinění z velezrady. Při útěku do Šedého Londýna se zaplete s Delilou Bardovou, zlodějkou s opravdu velkými ambicemi. Okrade ho, zachrání před nebezpečným nepřítelem a využije ho na cestě za svým „pořádným dobrodružstvím“. Jenže nebezpečná magie je začne dohánět a zrada číhá na každém rohu. Aby zachránili všechny světy, budou muset Kell a Lila v první řadě zůstat naživu – a to může být o dost obtížnější, než se zdá.

Recenze: 
Hlavní hrdina Kell je Antari - cestovatel. Je jedním ze dvou posledních žijících mágů na světě. Kell cestuje mezi 3 Londýny - Bílým, Šedým a Červeným (do kterého taky patří). Existuje však ještě jeden Londýn - černý, ale tam se nikdo neodvažuje, protože byl pohlcen temnou magií a dveře do něj jsou zapečetěné. 
A jak Kell cestuje? Jednoduše má svou moc a také prostřednictvím znaků, které mu vytvoří dveře do jiného Londýna a abych nezapomněla musí mít u sebe ještě věc z daného světa, aby se do něj mohl přenést. 
Bílý Londýn není jako Červený Londýn a ten není zase jako Šedý Londýn. Města si tak pouze Kell pojmenoval - tím jak vypadají. 
Kell cestuje mezi jednotlivými městy a sem tam si přinese nějaký "suvenýr" v podobě třeba hrací skříňky. 
Jednoho dne mu předá nějaká cizí žena v Bílém Londýně balíček a Kell ač slíbil svému bratrovi Rhyovi, že již nebude pronášet žádné suvenýry si jej vezme. Kdyby jen tušil co tím rozpoutá, tak by si ho v žádném případě nevzal. Začnou jej pronásledovat vladaři Bílého Londýna, kteří mají svého Antari - Hollanda. Ten Kella dostihne v Šedém Lonýdně a ošklivě jej zraní. Náhodou se kolem potuluje nebo spíše utíká Delila Bardová - která je v Šedém Londýně známou firmou - je stíhaná pro různé krádeže. Když uvidí Kella tak jej nejprve okrade, ale Kell si ji najde a zachrání jí život.
Kell se musí dostat zpět do svého Londýna, aby zase mohl cestovat do Bílého Londýna. Delila nebo-li Lila je tvrdohlavá a chce cestovat s Kellem a pomoct mu vrátit balíček, tam odkud patří. 

"Lila se k němu přitiskla, až se dotýkali žebry. Kell cítil, jak zběsile jí tluče srdce. Ve skrývání strachu byla opravdová přebornice. Kell ho nepoznal ani v jejích očích, ani ve výrazu tváře - zradilo ji až srdce. Pak se Lila najednou usmála od ucha k uchu a Kella napadlo, jestli to, co na ní pozoroval, byl skutečně strach, nebo něco docela jiného."

 

Podaří se Kellovi a Lile odnést balíček do Černého Londýna? Mají vůbec šanci na úspěch, když ostatní vládci jiných Londýnů disponují tajemnou magií?



Moje pocity - kniha se četla sama. Jelikož jsem sama byla v Londýně již několikrát a strávila jsem tam rok mého života, tak mi kniha přirostla k srdci. Trošku mi to připomnělo Harryho Pottera možná to prostředí a kouzla, ale jinak je to úplně odlišná kniha. Byla to moje první kniha od Victorie Schwab a určitě ne poslední. Jedním slovem nádhera a nadšení. V koncem října tohoto roku vychází pokračování s názvem Setkání stínů, které rozhodně musím mít :-)

A co vy? Četli jste knihu? Líbila se vám? 

Hodnocení: 
78%

 

 

 

 

Share:

0 komentářů:

Okomentovat