Na hraně zapomnění



Autor: J. A. Redmerski

Nakladatelství: Yoli

Počet stran: 400

Rok vydání: 2014

 

Anotace: Camryn Bennettovou zkouší osud jako nikoho druhého. Rodina se jí rozpadla, když se otec matkou rozvedli a bratra zavřeli do vězení. Její přítel tragicky zahynul při autonehodě a nejlepší kamarádka Camryn zrovna obvinila, že jí chce přebrat kluka. Pak už stačí jediný den práce v obchodě s oblečením, aby se definitivně rozhodla – tohle není život, který by chtěla žít.
Camryn tedy hodí všechno za hlavu a vydává se na cestu napříč Amerikou. V autobuse se seznamuje se sympatickým, i když trochu tajemným Andrewem Parrishem, který má vlastní důvody, aby dal svému předchozímu životu vale. Oba mladí lidé si rychle padnou do noty a dohodnou se, že budou cestovat spolu – ale jen cestovat. Byť se oba dva tvrdohlavě brání vzájemným sympatiím, dodržet slib, který si dali, se ukazuje stále jako těžší a těžší.

 

Recenze: Tuto knihu jsem náhodně zahlédla v knikupectví a zaujala mě její obálka, tak jsem si přečetla obsah a řekla si, že si ji musím přečíst. 

Hlavní hrdinka Camryn Bennetová je hodně zkoušená životem. Její přítel (Ian) zahynul při tragické dopravní nehodě, jejího bratra zatkli za jízdu pod vlivem drog a alkoholu a mimo jiné také způsobil dopravní nehodu, při níž byl usmrcen člověk a jako by toho nebylo málo rodiče se rozvedli a její nejlepší kamarádka Natalie si myslí, že chce Camryn jejího kluka. 

Camryn je sama a nemá pocit, že by se její život někam pohnul a proto se jednoho dne rozhodne udělat něco spontánního a koupí si na nádraží jízdenku do Idaha. S jejím bývalým přítelem Ianem si slíbili, že procestují svět. 

Náhoda tomu chce, že ještě ve stanici nastoupí do autobusu krásný, sebevědomý, tmavovlasý kluk Andrew.... 

 

"I hate to say it, but shit really does happen. You just have to get over it. Beat the hell out of it by doing things that make you happy."  

 

Kniha pojednává o cestě. Cestě Camryn a Andrewa. 

Oba dva si v životě prošli a procházejí něčím co je změnilo a oba dva si od sebe drží odstup jak jen to jde, ale osud tomu chce jinak a jejich odstup se den ode dne zmenšuje. Každý má své tajemství a minulost a je jen otázkou času, kdy vše vyplave napovrch.

 

“I think that if past lives are real then we have been lovers in every single one of them. I've known you for a short time, but I feel like I've known you forever.” 

 

Kniha se četla skvěle a rychle to ubýhalo až jsem litovala, že jsem ji přečetla za tak krátkou dobu. Nechala ve mě pocit, že je super udělat něco spontánního jako třeba koupit si jízdenku na autobus a jet prostě kamkoli. Kniha má i druhý díl, po kterém určitě taky sáhnu v nejbližší době.

Tady je ještě jedna má oblíbená fráze z knihy (je sice trošku naivní, ale moc hezká).

"I don’t think you ever really fall out of love with someone. I think when you fall in love, like true love, it’s love for life. All the rest is just experience and delusions."  

 

Hodnocení:

  79 %

 

 

Share:

0 komentářů:

Okomentovat