Ví o tobě



Autor: Sarah Pinborough 

Nakladatelství: Metafora 

Počet stran: 304 

Rok vydání: 2017


Anotace: Louise opustil manžel kvůli jiné, a tak se jediným mužem v jejím životě stal její syn. Proto Louise pracuje na poloviční úvazek, aby je uživila a zároveň mohli být spolu. Všechno se však změní, když se objeví David, mladý, úspěšný a natolik okouzlující, že Louise nemůže uvěřit, že by o ni muž jako on nejenže mohl zavadit pohledem, ale že ho dokonce snad i přitahuje. To se ovšem dost komplikuje v okamžiku, kdy potká jeho ženu Adele,překrásnou, elegantní a roztomilou bytost, z níž se rychle stane Louisina nová přítelkyně. Oba aktéři dokonalého páru Louise naprosto uchvátí a každý z nich ji po svém vtahuje do spletité sítě jejich manželství, v němž má Louise zatím netušenou zásadní roli. A najednou, ve chvíli, kdy je oba trochu víc poznává, zahlédne trhliny. Je David opravdu tím mužem, za něhož ho měla? A je Adele opravdu tak křehká a zranitelná, jak působí? Jaká strašlivá tajemství oba skrývají a jak daleko zajdou, aby je uchránili?


Recenze: Dlouho jsem přemýšlela jak vůbec začít psát tuto recenzi, protože kniha ve mně zanechala smíšené pocity.


Tento příběh pojednává v podstatě o milostném trojúhelníků lidí. První postavou je mladá samoživitelka Louisa, která se stará o šestiletého syna Adama a pracuje jako sekretářka na psychologické klinice. Lousiiným novým šéfem je David, se kterým se náhodně seznámila v jedné restauraci a až poté zjistila, že je ženatý a zároveň je jejím novým nadřízeným. Nakonec je tady Davidova krásná, sebevědomá manželka Adele. První polovina knihy je velmi rozporuplná. Je to klasické dilema Louisy - má poměr s ženatým mužem a zároveň se náhodně spřátelila s jeho úžasnou, krásnou a velmi osamocenou ženou. Louisa ví, že by měla vztah jak s Davidem, tak i s Adele ukončit, ale má je ráda oba a žádného z nich se vzdát nechce. Věci ovšem nejsou takové jak vypadají. Adele se stává její nejlepší kamarádkou a začne se jí svěřovat i s osobními problémy. Adele od mala trpěla psychickými problémy a byl to právě David, který jí je pomohl překonat, ale je to tak doopravdy? 

Louisa trpí nočními běsy a svěří se s tímto problémem Adele a ta se jí snaží pomoci, protože sama před časem trpěla něčím podobným. Jejich vztah se tímto ještě více utuží a naopak vztah s Davidem začne pomalu upadat. Koho si Louisa vybere a komu nakonec uvěří?

"It's strange how different we all appear to who we really are."


Bohužel jsem se s knihou zpočátku nemohla ztotožnit. Hlavní hrdinka Louisa mně "vytáčela" svými špatnými rozhodnutími. Ovšem druhá polovina si vede o poznání lépe. Ta měla pěkný spád a popravdě takový konec nikdo určitě nečekal. 


Za poskytnutí recenzního ebooku děkuji



Ukázku eknihy nebo eknihu si můžete zakoupit nebo stáhnout zde:




Hodnocení:

70 %





 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat