Divoká píseň



Název: Divoká píseň/This Savage Song

Autor: Victoria Schwab

Nakladatelství: CooBoo

Počet stran: 336

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Napínavé převyprávění příběhu Romea a Julie v temném městě Verity, kde najdete všechno, jen ne bezpečí… protože tohle místo ohrožují monstra, která se zrodila z násilí. Kate touží být tak nemilosrdná jako její otec, který vládne Severní části Verity, nechává nestvůry potulovat po městě a vybírá od lidí peníze za jejich bezpečí. Po pěti letech na internátních školách se Kate konečně vrací domů a chce ukázat otci, že je stejně nelítostná jako on. August chce být člověk. Ale není. Je nestvůrou, která dokáže krást duše pomocí hudby. Jeho otec řídí Jižní část města a snaží se chránit nevinné. August je jeho tajná zbraň. Jejich město je rozdělené. Jejich město se rozpadá. A Kate a August jsou jediní, kdo chápou obě strany, jediní, kdo jsou schopní něco udělat. A přitom tak rozdílní… Ale jak se může člověk rozhodnout, jestli bude hrdina nebo zloduch, když je tak těžké rozlišit, co je co?

Recenze: Ocitáme se ve městě Verity, ve městě, kde žijí v míru lidé a příšery - tedy prozatím. Kate je na internátu mimo město V. a snaží se dostat zpátky stůj co stůj. Její otec Callum Harker vládne severní části Verity a Kate chce být a bojovat po jeho boku. Jednoho dne Kate podpálí svatyni a tím si vyslouží vyhazov a tím pádem se dostává zpět do Verity. 

August je příšera - sunaj. Sunajů je ve Verity velmi málo a jsou vzácní. A co znamená sunaj? Sunaj je příšera, která se živí duší lidí, kteří jsou nějak zkažení - udělali něco špatného. Všichni sunajové žijí u Flynnů. Narozdíl od svých sourozenců nechce být August příšerou - chce se stát člověkem. Vše okolo zabíjení se mu příčí a snaží se "nejíst".

Henry Flynn je "adoptivním" otcem všech sunajů a tedy i Augusta a zároveň je bossem jižní části města. Augusta drží v ústraní, aby se mu nic nestalo. Ve městě V. se začínají bouřit příšery a proto Flynn posílá Augusta na střední školu, kde chodí i Kate Harkerová. August vypadá jako obyčejný středoškolák a jen málokdo by poznal, že jím není. Kate si samozřejmě Augusta všimne. Občas na sebe narazí na školním pozemku a baví se spolu, ale Kate na Augustovi něco nesedí. 


"Neodháněj ji, šeptal mu jeden hlas, zatímco druhý varoval: Nepouštěj si ji k tělu. Jak to měl skloubit dohromady?"


Vše se rázem zamotá, když Kate napadnou ve škole malchajové (příšery, které se živí krví) a August je jediný, kdo zůstal ve škole. Aby zachránil Kate tak jí musí odhalit svoji pravou identitu. Tím, ale příběh nekončí, ale právě začíná. Kdo poslal malchaje na Kate?  A proč ji August zachránil?


Můj názor na knihu je trošku rozpačitý. Měla jsem velký problém se do knihy začíst. Začetla jsem se až asi na straně 130 ... a něco. Jakmile jsem se dostala do příběhu, tak už to "svištělo" a kniha měla spád. Rozhodně bych knihu nepřirovnávala k Romeu a Julii a to ani v nejmenším (za což jsem ráda). Líbilo se mi, že je příběh popisován z pohledu obou hlavních postav - jak z pohledu Kate, tak z pohledu Augusta. Příběh končí otevřeně a už teď se můžeme těšit na pokračování knihy s názvem Temný duet, který vychází koncem listopadu.

Četli jste knihu? Líbila se vám?

Hodnocení:
70%



 
Share:

0 komentářů:

Okomentovat