Se záští


Název: Se záští/With Malice

Autor: Eileen Cook

Nakladatelství: Omega

Počet stran: 256

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Osmnáctiletá Jill Charron vyráží na výlet do Itálie. Má to být dobrodružství na celý život. Ale dochází k nehodě. Jill se probouzí v nemocnici, nohu v sádře, stehy v obličeji, a místo paměti z posledních 6 týdnů jen jedno velké nic. Jill zjistí, že se připletla do nehody se smrtelnými následky. Její otec jí nechá převézt domů, aby měla kvalitní péči. Včetně právníka a houfu novinářů... Zdá se, že nehoda nebyla nehoda... Jill se snaží dát dohromady události posledních šesti týdnů, než její dosud pohodlný a bezproblémový život zmizí v nenávratnu.

Recenze: Hlavní hrdinkou knihy je Jill Charronová. Jill se probouzí v nemocnici a netuší, kde se tam vůbec vzala. Co se jí stalo? Jsou u ní její rodiče, ale ani ti neví co se přesně událo. Verzi toho co se událo se dozví od právníka, kterého rodiče najali. Jill odjela na šest týdnů do Itálie, aby si rozšířila vzdělání před odchodem na vysokou školu (Yale). V Itálii se jí stala automobilová nehoda, při které byl usmrcen jeden člověk. Policie se domnívá, že se nejednalo o nehodu, ale že ten člověk - Jilliin spolujezdec byl zavražděn.

Jill leží v nemocnici se sádrou na noze a v hlavě má zmatek. Na nic z posledních 6-ti týdnů si nepamatuje a teď už ví proč... Kvůli té nehodě. Ihned po nehodě ji její otec nechal přepravit zpět do Spojených států.




Jill je v nemocnici a snaží se přijít na to, co se doopravdy stalo. Chodí pravidelně za psycholožkou a svou situaci probírá i s Annou (pacientkou), která je s ní na pokoji. Vše samozřejmě sledují i média a v televizi, na internetu a na sociálních sítích jako by nebyla jiná zpráva než ta, že mladá americká studentka je podezřelá z vraždy.

Informace, které by pomohly objasnit příčiny nehody jsou stále nejasné. A co Jilliina paměť vrátí se jí? Vzpomene si jak se nehoda udála? Je skutečně vrah?

Knihu jsem přečetla za jeden den. Ano, tak mě to pohltilo a chtěla jsem znát celou pravdu. Kniha je napsána jednoduše, ale poutavě. Celý příběh mi připomíná kauzu americké studentky Amandy Knoxové, která byla v Itálii odsouzena za vraždu své spolubydlící a následně po několika letech strávených v italském vězení zproštěna viny a propuštěna na svobodu pro nedostatek důkazů. Sama autorka přiznala, že případ Knoxové nebyl podkladem pro napsání této knihy, ale inspirovala se především závěrečnou pasáží a také medializací případu Knoxové.




Spisovatelka Eileen Cook si v dětství přála být někým jiným a být někde jinde, což je skvělá průprava pro povolání spisovatele.

V současné době žije s manželem a dvěma psy ve Vancouveru a už si nepřeje být nikým jiným. 



 Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

http://www.knihyomega.cz/


Knihu můžete zakoupit na Knihy Omega nebo Knihy Dobrovský.


Hodnocení:
73%


Share:

2 komentáře:

  1. *Doufá, že se její komentář neodešle dvakrát*
    Tahle kniha vypadá vážně zajímavě, časem se po ní asi poohlédnu :D Podle článku to vypadá na takové to napínavé čtení, což mi přijde zrovna ideální i vzhledem k počasí, (vlezlý podzim a k tomu něco tajemného) díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem Tě nalákala. Knížka se čte opravdu sama:-)

      Vymazat