Sedmé nebe


Název: Sedmé nebe

Autor: Adriana Michálková

Nakladatelství: Má kniha.cz

Počet stran: 379

Rok vydání: 2017

 

Anotace: Co když je svět, ve kterém žijeme úplně jiný? Co když před námi skrývá tajemství, jehož některá zákoutí jsou temnější a děsivější, než cokoli jiného? Co když kolem nás žijí jedinci, kteří do našeho světa nepatří a byli do něj vyhoštěni za svá provinění? Co když žijeme ve světě, kde si padlí andělé odpykávají své tresty a bojují o své duše? Co když se věčný boj mezi nebem a peklem odehrává i na Zemi? Před Elaine Riversovou, zdánlivě obyčejnou osmnáctiletou dívkou, se vlivem okolností odkryje střežená opona a ona uzří svět takový, jaký skutečně je. Dokáže tomu prozření čelit jen z jediného důvodu. A tím je její strážný anděl Kassiel, do kterého se bezmezně zamiluje, a ke kterému ji pojí nezničitelné pouto. Jenže je tohle svět, který dovoluje, aby k němu takové city chovala a on k ní? Je tohle svět, ve kterém není jejich výjimečná láska zakázaná a zapovězená? Jedná se o první díl love story fantasy ságy, která je prosycená nečekanými zvraty, napětím, propracovanými charakteristikami, tajemnými zákoutími a strhujícími rozuzleními. Nic nemusí být takové, jaké se na první pohled může zdát. 

Recenze:  Elaine Riversové je 18 let a žije se svou tetou Vanessou v Oaklandu. Když bylo Elaine 15 let, tak jí zemřeli oba rodiče a po jejich smrti se jí ujala teta, která je svobodná a bezdětná. Elaine se se smrtí rodičů velmi těžko vyrovnávala a nyní je v posledním ročníku střední školy. Ve škole při hodně psychologie narazí na spolužáka Adama, který s ní sedí v lavici. Adam je krásný, vysoký, inteligentní, seběvědomý, uštěpačný a občasně výbušný a agresivní. Elaine si jej nijak zvlášť nevšímá - nepatří do fronty zástupu jeho obdivovatelek (právě naopak). Tím, že Elaine o Adama nestojí ho začíná zajímat snad ještě více. Jejich vztah je jako na houpačce - jednou se nenávidí a podruhé jsou kamarádi. Elain ve všem radí její dvě nejlepší kamarádky Alexandra a Melanie. Alexandra je ta odvázanější zatímco Mel je ta, která se drží vzadu a nesnaží se na sebe moc upozorňovat. 

Elain se začnou dít zvláštní věci. Jednou si zapálí v pokoji svíčku a usne a něco nebo někdo jí říká ať se probudí nebo se stane neštěstí a opravdu chybělo málo a celý byt by zachvátil požár. Nebo třeba když si Elain lehne do vany a usne, tak ji opět nějaký hlas volá ať se vzbudí a upustí vodu ve vaně, aby se neutopila. Kdo je to? Nebo snad začíná být Elain paranoidní?

Elain zabloudí na pláž a cítí se strašně smutně (protože bylo zrovna výročí úmrtí jejích rodičů). V tom jej uvidí, je to vysoký muž s tmavými vlasy a atletickou postavou, stojí na pláži a dívá se na vodu. Elain cítí, jako by jej znala, ale než stihne cokoli udělat tak muž zmizí.  Znovu jej uvidí v knihovně a pak znovu u školy. Kdo je to? A proč ji to k němu tak táhne? 

Alexandra se rozhodne, že vezme Elain i Mel na večírek a tam se strhne bitka, ve které je samozřejmě zapletený i Adam. Když tu najednou schovaná ve křoví ucítí něčí ruku jak jí táhne pryč. Uvidí toho muže z pláže. Je nádherný a má modré pronikavé oči. Proč ji chrání, když jí vlastně vůbec nezná? Elain přijede otřesená domů a tam na něj narazí. Jak se dostal k ní do pokoje? Co se to tady vlastně děje?

Elain vše začíná docházet a spojí si části hádanky a zjistí, že ten muž vlastně tak docela není úplně člověk, ale je to její strážný anděl - Kassiel. 

"Chvěla jsem se a nespouštěla z něj užasle zrak. Byl opravdu skutečný? Jako ve snu jsem k němu natáhla ruku a dotkla se dlaní jeho hebké tváře. Tělem mi okamžitě projelo mravenčení, jako by do mě někdo vpustil statickou elektřinu. Ten kluk o tři kroky rychle odstoupil, čímž zrušil to podivné pouto a já začala zrychleně dýchat, jako bych se probrala z transu."

"Vím, že miluješ sněhové vločky a ty z těch snů tak nerada odcházíš. Tolikrát jsi kvůli nim zaspala, ale nepamatovala si je. Tak kdo jsem Ellie?" 


Elain se s Kassielem začne čím dál tím více sbližovat. Je to, ale vůbec možné, aby měla vztah se svým strážným andělem? A co Adam, co k němu cítí? Proč jí připadá, že ještě nezná celou pravdu, která teprve vyjde na světlo?

Nejprve shrnu v krátkosti mé dojmy z celé knihy. Zpočátku mi přišlo, že je napsaná pro věkovou skupinu náctiletých, do které už několik let nepatřím:-). Což se v průběhu čtení měnilo a kniha mě dosti pohltila. Četla jsem již několik knih s andělskou tématikou a tato kniha je napsána s láskou k andělům a světu, který nevidíme. 

Chtěla bych jen autorce vzkázat, ať se nebojí použít peprnější výrazy na místo třeba nabroušený použít ostřejší výraz. Určitě by to knize neubralo na čtivosti ani na dojmu (protože tak se vyjadřují dněšní náctiletí).

Stala se ze mě fanynka této knihy a pevně doufám, že dá autorka v dalším dílu více příležitosti Adamovi (protože rebely zbožňuju).

 
Mockrát děkuji za recenzní ebook nakladatelství 
 

 Knihu ve formátech MOBI, PDF A EPUB si můžete zakoupit zde:
Share:

0 komentářů:

Okomentovat