Noční lov





Název: Noční lov/The Night Stalker

Autor: Robert Bryndza

Nakladatelství: Grada 

Počet stran: 432

Rok vydání: 2017


Anotace: Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem upevněným těsně pod hlavou vypoulené.
O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika
společně s kolegy Petersonem a Mossovou tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje a vyčkává na vhodný okamžik, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Existuje v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika dělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavila a dopadla, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah začíná sledovat i ji...


Recenze: Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová je přivolána k dalšímu případu vraždy. Tentokrát se jedná o muže (lékaře), který má přes hlavu igelitový pytlík a ten byl příčinou smrti - udusil se. Erika se pouští do vyšetřování. Vrah si počínal velmi sebejistě a nezanechal po sobě žádné stopy. Dle všeho svou oběť sledoval a připravil se na to, až bude doktor sám doma. Zprvu se policisté domnívají, že se jedná o vraždu mezi homosexuály, ale Erika si je jistá, že tady jde o něco víc.
"Takže bych chtěla, abychom vycházeli z předpokladu, že se někdo vloupal do domu, zdrogoval Gregoryho Munroa a následně udusil. Také se domnívám, že nešlo o náhodný útok. Nic se neztratilo, žádné peníze, žádné cennosti. Telefonní linka a elektřina byly odpojené, což ukazuje na jistou míru plánování."
O pár dní později je nalezena další mrtvola. Tentokrát je to známý televizní moderátor a opět byl uspán tzv. znásilňovací drogou a poté udušen igelitovým pytlíkem. Není pochyb, že se jedná o stejného vraha jako v případě doktora Munroa. Erika čelí sériovému vrahovi.

Bohužel musí také veškeré kroky ve vyšetřování vysvětlovat svému nadřízenému detektivu superintedantu Marshovi, který s ní občas nesouhlasí, ale ví, že je skvělý detektiv, a proto jí dává zpočátku ve vyšetřování volnou ruku.

V soukromém životě Eriky se neděje nic zajímavého. Hodně se spřátelí s Isaacem Strongem forenzním patologem (a gayem) v jedné osobě. Blíží se také výročí smrti jejího manžela a Erika si toto smutné výročí nechce připomínat. Chce se víc ponořit do případu sériových vražd.

Jednou večer se u Eriky doma objeví vzkaz. Nechal ho tam sériový vrah. Ale proč Erice neublížil? Co tím sleduje? Proč s ní chce komunikovat? Co ho k tomu všemu vlastně vede?


O pár dní později je nalezeno další tělo a tentokrát je do toho zapleten člověk, na kterém Erice velmi záleží. Jen ona ví, že vrah běhá na svobodě a pravda je úplně jiná, než jak ji předkládají její kolegové.
Všechny vraždy mají něco společné - vždy se staly v noci a obětí byli vždy muži.
 
Noční lov je dalším pokračováním vyšetřování detektiva šéfinspektora Eriky Fosterové. Opět se setkáváme se stejnou „partou“ lidí. Autor nevynechal ani v tomto dílu pohnutky, které vedly vraha k tomu, aby zabíjel. Kniha je velmi čtivá stejně jako předešlá Dívka v ledu, i když podle mého názoru malinko slabší. A proč slabší? Důvodem je příliš včasné odhalení vraha. V předešlé knize jsem byla napjatá téměř do samého konce, kdežto u Nočního lovu jsem už od poloviny knihy věděla, kdo je vrah. Nicméně jsem knihu přečetla opět velmi rychle a Eriku jsem si velmi oblíbila. Přiznám se, že pasáže, kdy se "dohadovala" se svými nadřízenými, kteří ji v podstatě házeli klacky pod nohy jsem prožívala s ní a říkala si, jaká je to nespravedlnost.

Už se těším na třetí pokračování s názvem Temné hlubiny, na který jsem slyšela jen samou chválu.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji:

https://www.grada.cz/cosmopolis-kkc/cosmopolis/



https://www.grada.cz/



Knihu si můžete zakoupit zde

 
Hodnocení:
84%




















Share:

0 komentářů:

Okomentovat