Easy?



Název: Easy?/Easy

Autor: Tammara Webber

Nakladatelství: Jota

Počet stran: 308

Rok vydání: 2013


Anotace: Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?
 
Recenze: Jacqueline je studentkou vysoké školy. Se svojí nejlepší kamarádkou Erin vyráží na párty, protože chce na chvíli zapomenout na rozchod s přítelem (který se s ní rozešel po 3 letech).

Jacqueline odchází z párty sama a právě, když se blíží k autu, tak ji přepadne jeden ze spolužáků Buck. Chce ji znásilnit. Jacqueline křičí a náhodou se z ničeho nic vynoří ze tmy jeden kluk a Bucka chytí pod krkem a pěkně zmlátí.

Jacqueline narazí na toho tajemného kluka (který jí zachránil) na hodině ekonomie, i když jejím hlavním oborem je hudba (hra na basu). Kvůli rozchodu s bývalým přítelem nebyla schopná chodit na hodiny ekonomie, protože on tam chodí taky a nechtěla se s ním vídat. Profesor byl ochotný jí absenci odpustit pouze pod podmínkou, že bude chodit na doučování a sama vypracuje složitý projekt. Jejím doučovatelem je jistý Landon Maxfield. Začne si s ním dopisovat, protože se nemůže zúčastnit doučování. Landon jí posílá vše co probíhalo na hodině a co má vypracovat do příště.

Nikdy jej neviděla a přesto si ho přes emaily oblíbila. Zároveň se však dozvídá, že onen tajemný a moc hezký kluk se jmenuje Lucas. Párkrát na něj narazí a jednou si vyjdou. Lucas je záhadný a úplně jiný než její bývalý. Zajímá se o to, co Jacqueline dělá a co ji baví. Jejich vztah je však pouze na kamarádské úrovni.

Jacqueline je stále otřesená tím, co se jí stalo po párty. Má z Bucka strach. Ví, že je nebezpečný. 



Proč si drží Lucas odstup od Jacqueline? Co skrývá? Má šanci se Jacqueline vyrovnat s tím co se jí stalo?

O knize jsem slyšela už hooodně dávno, ale k jejímu přečtení jsem se dostala až teď. Kniha řeší téma násilí a nejen to. Myslím, že každá žena by si zasloužila mít svého Lucase (ochránce), který je na pravém místě, v pravý čas, alespoň pro Jacqueline. Jacqueline má své noční můry a Lucas zrovna tak. Jak to vše dopadne? No, nechte se překvapit a přečtěte si tuto skvělou romantickou knihu.

Myslím, že je škoda, že od autorky vyšel pouze první díl z její série Contours of the Heart, která má celkem 4 díly. První dva Easy a Breakable se věnují vztahu Jacqueline a Lucase, další díly už sledují jiné dvojice.

Přemýšlím, že si přečtu právě druhý díl Breakable což je příběh z pohledu Lucase.

Četli jste knihu? Líbila se vám?


Hodnocení:
84%


 
Share:

2 komentáře:

  1. O knize už jsem také slyšela :) Už je to delší doba, ale tenkrát jsem měla velkou chuť si ji přečíst. Takže děkuji za připomenutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač:-) Děkuji za komentář a doporučuji.

      Vymazat