Lux


Název: Lux

Autor: Courtney Cole

Nakladatelství: Lakehouse Press Inc.

Počet stran: 373

Rok vydání: 2015

 

Annotation: My name is Calla Price and I’m broken. My pieces are all around me, floating on the wind, even as I desperately try to grasp them. Who is dead? Alive? Insane? What is the truth? I don’t know. I do know this: The darkness is strangling me. With every breath, I choke on another lie. My mind has protected me, but that shield will soon be lowered. All will be revealed. Every answer to every question. It’s all been leading to this. Don’t be afraid. Be terrified.

Recenze: Pro čtenáře, kteří ještě nečetli první ani druhý díl této trilogie – prosím už nečtěte dál, protože není možné se vyvarovat spoilerů z předešlých dílů.

Příběh začíná tím, že je Calla v nemocnici a stále vidí svého bratra Finna, i když ví, že tam již nemůže být. Calla neví co je realita a co se jí jen zdá. Finn jí řekne ať se pokusí začít od začátku, kde si je jistá, že byl její život skutečný.


„Everyone else sees who I could be. Who I might be. Who I should be. They don´t see who I am. But Finn does. And Dare does.“


Calla se vrací zpět do dětských let a vidí Finna jak šplhá po laně na hodině tělocviku a najednou padá a umírá. Bylo to tak ve skutečnosti? Další den se probudí a vidí Finna a svoji matku jak se chystají na cestu k jejich babičce do Whitley do Anglie. Tam se jako děti seznámí se svým nevlastním bratrancem Adairem Dubrayem – Darem, který je o pár let starší jak oni. Všichni jsou ještě děti. Calla a Finn dostanou od babičky darem dva psy Castora a Polluxe. Každý má jednoho. Vrací se do Anglie každé léto. Jak stárnou tak si Calla více a více uvědomuje, že Dara miluje. Vše se začne zamotávat a Calle je najednou 16 let a Dare přijede k nim do Oregonu. Ovšem Callina matka je proti vztahu Cally a Dara. Calla se opět probouzí a tentokráte je příběh jako v prvním dílu – matka umírá při autonehodě a Calla vozí Finna na skupinovou terapii. Tam se náhodou seznámí s Darem a příběh se opakuje. Oba dva Calla i Finn pak opět odjíždí do Anglie za babičkou Eleanor. Protože Whitley skrývá rodinné tajemství a je tam také Sabine, která ví mnohem více než je ochotná prozradit.  A co Dare? Ví toho víc než může Calle říct?


„My name is Calla Price. I´m eighteen years old, and I´m half of a whole. My other half, my twin brother, my Finn, is crazy. Finn is dead. My mother is dead. I´ve spent every summer at Whitley my entire life. I´ve loved Dare since I was small. I´ve bee floating in a sea of insanity, and I can´t wake up. I can´t wake up.“


Kniha Lux vám zamotá hlavu na 100%. První díl i druhý byl hodně komplikovaný, ale tento poslední je totální šílenství. Trošku mi vadilo,že se opakovalo hodně pasáží z předešlých dílů, i když některé, které se zdály stejné, tak stejné úplně nebyly. Konec a celé rozuzlení této trilogie mě trošku zklamalo, protože jsem čekala konec, který vše vysvětlí, ale autorka si s námi zahrává i na samém konci.





Hodnocení:


65%

Share:

0 komentářů:

Okomentovat